Eskişehir'de hangi ürünler yetişir?
Eskişehir tarım ürünleri neler?
Eskişehir tarım ürünleri neler? Eskişehir'de hangi ürünler yetişir? gibi sorular, tarım işi ile uğranlar başta olmak üzere birçok kişi tarafından araştırılıyor.
Eskişehir tarım ürünleri neler? Eskişehir'de hangi ürünler yetişir? gibi sorular, tarım işi ile uğranlar başta olmak üzere birçok kişi tarafından araştırılıyor.
Eskişehir tarım ürünleri neler?
Eskişehir tarım bakımından da gelişmiş bir ildir. Hayvancılık, ormancılık, balıkçılık ve avcılıkla geçimini temin eden faal nüfûsun yüzdesi 1970’te 59, 1975’te 63, 1980’de 49, 1985’te 48 olarak görülmektedir. Sulama, gübreleme ve modern tarım araçları kullanılır.Sert kara iklimi hüküm sürdüğünden tarım ürünlerinin çeşitleri azdır.
Sarıcakaya ve Mihalıççık’ta meyvecilik ve sebzecilik ileridir. Sarıcakaya havâlisinin iklimi Ege iklimine benzediği için, kar görmez ve yılın dört mevsimi çeşitli tarım ürünleri elde edilir. Toplam 200 bin tona yakın marul, ıspanak, patlıcan, domates, salatalık, biber ve tâze soğan, meyve olarak armut, elma, vişne, kayısı, bâdem, dut, karpuz ve kavun yetişir. Buğday, arpa, çavdar, yulaf, ayçiçeği, patates ve en çok olarak da şekerpancarı elde edilir.
Eskişehir’de en fazla buğday ve arpa üretimi yapılıyor. 2005 yılında 610 bin ton olan buğday üretimi 2006′da 544 bin tona, 2007′de de 437 bin tona kadar geriledi.
Eskişehir Tarım il Müdürlüğü telefon numarası ve iletişim bilgileri
Eskişehir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü
- Adres : (Merkez Bina) Arifiye Mahallesi Süleyman Çakır Caddesi No:24 Odunpazarı/ESKİŞEHİR
- Telefon : (0222) 230 34 38
- Faks : (0222) 230 27 68
Eskişehir Tarım İl Müdürü kim?
Eskişehir Tarım İl Müdürü şu anda Ender Muhammed GÜMÜŞ'dür.
Eskişehir Tarım Kredi Kooperatifi telefon ve iletişim bilgileri
- Adres: Yassıhöyük, 26576 Odunpazarı/Eskişehir
- Telefon: 0549 772 29 00
Tarım nedir?
Çiftlik, sebzecilik, meyvecilik, tütüncülük faaliyetlerinin hepsi tarım faaliyetleri olarak isimlendirilir. Tarih öncesi zamanlardan beri insanların beslenme gereksinimi karşılaması için tarım ve hayvancılık faaliyetleri önemle sürdürmektedir. Son zamanlarda ise sağlıklı ve doğal beslenme önem kazandığı için organik beslenme, tarım faaliyetleri tekrar önem kazanmıştır. Tarım nedir? Neden yapılır? soruları ise herkes tarafından merak edilir hale geldi.
Tarım neden yapılır?
Tarım, ürün almak için toprağı sürüp ekme ve hayvan yetiştirme işidir. Bahçecilik, çiftçilik, meyvecilik, hayvancılık, sebzecilik, bağcılık, tütüncülük tarımın başlıca kollarını meydana getirir. Özellikle bahçe ve çiftlik faaliyetleri ülkemizde tarımın en sık yapıldığı dallardan biridir. Aynı zamanda Türkiye iklim koşulları nedeni ile tarıma elverişli olduğu için ülkemizde çeşitli tarımcılık faaliyetleri yapılmaktadır. Bir ülke endüstri alanında ne kadar ilerlemiş olursa olsun, tarımla uğraşmak zorundadır. Bir ülkede tarımın ilerlemiş olması, endüstri halini alması ile belli olur. Endüstri faaliyetleri ile tarım faaliyetleri birbiri ile orantılı olarak ilerleme kaydetmektedir. Kalabalık ülkelerde tarım faaliyetleri daha fazla olmak zorundadır, bu durumda tarımın gelişmesine katkı sağlamıştır.
Tarım faaliyetleri dendiği zaman akla sadece sebze, meyve yetiştiriciliği gelen ülkemizde tarımın çok farklı kollarının olduğu ve hayvancılık faaliyetlerinin de tarım hareketlerinin içine girdiği bilinmelidir. Hayvancılık ise Bakara Farm gibi işinin uzmanı kişiler tarafından yapılmalı ve yanlış hayvan yetiştiriciliğinin önüne geçilmelidir.
Tarım faaliyetleri nelerdir?
Tarım, kısaca kişilerin toprağı işleyerek ekme ve dikme yoluyla topraktan ürün elde edilmesidir. Tarım ile ilgili yapılan işlere ise tarım faaliyeti denir.
Tarımsal üretim insanların belirli ihtiyaçlarını karşılar. Bu ihtiyaçlar;
- Beslenme
- Ekonomik faaliyetler ( Yani tarım yaparak para kazanma)
- Giyinme
- Sağlık
- Barınma
gibi ihtiyaçlarını karşılamaktadır.
6373 kez okundu